Én ezt viszem Magammal

Kis táskámban mindig is kevés dolog fért el igazán, úgy hogy azok ne sérüljenek meg a tömött erőlködéstől. Aztán utazni kezdtem és rájöttem, hogy az otthon megteremtéséhez bárhonnan lehet csecsebecséket összevásárolni - infláció idején lopni, keresztény felfogáshoz mérten meg "kölcsön venni" -, de az otthonérzés megteremtése egészen más tészta... a hozzávalókat gondosan kell válogatni, mert ezek nélkül nem állna össze a massza, és csak elfolyna a torta, bármennyire lenne jó minőségű a bútorzat vagy a ruha, amit elcsomagoltam Magamnak. Az előbbieket nehezebb is ott hagyni, ha hirtelen indulni kell. Azokat hordozni szokás.

Most ismét útnak indulok és végig kell vennem, hogy mit viszek Magammal: 

  1. Holtpont-járó bakancs, hogy könnyedén vegyük az elhúzódó akadályokat, és mellé kis álomcsomag, amely lehetőleg szivárog, érintkezik a külvilággal, nehogy megromoljon a táska aljában felejtve. 
  2. Egy papír, melyen színházi előadáson elejtett könnycseppek és Nyina monológja van, ha könnyen eldobnák azt, amit türelmesebben kell bogozni és megrémülnénk az élettől.
  3. Elnyújtott ölelés, pokrócba tekerve, hogy megőrizze a meleget és az illatokat. 
  4. Egy hazatérő kutya boldog lihegése és farokcsóválása, hogy ne felejtsük el, hogy a hűség létezik. 
  5. Beletörődést félrázó dübörgés, sírva vigadás és összehajló testek mámoros önfeledtségének emléke, ha hirtelen túl komolyan vesszük a saját nyomorunkat. 
  6. Bakelit lemez, amin hamis hegedű szól, az albumborítóján Te, ahogyan rátáncolva megtanulod, hogy tökéletlenül is képes vagy végezni azt élethivatásodat, amit Neked szántak. (megjegyzés: még életben is tarthatsz vele másokat.)
  7. Spotify lejátszási lista (ez foglalja a legkevesebb helyett), amely nemzeti identitástudatot ad.
  8. Egyetlen alma, ami folyamatosan völgybe pottyan, hogy elhiggyük, vannak helyzetek, amikor egyszerűen nincsen lejjebb, de úgyis felhozzuk, hogy életben maradjunk. 
  9. Karácsonyi képeslap egy valaha, kamaszlányos rajongással említett kedvenc színészed idézetével; nem az idézet miatt, csak hogy tudd, hogy mindig lesz olyan, aki figyel Rád, akkor is, ha komolyan vehetetlen vagy. 
  10. Egy karszalag, amit csak azért téptél le azonnal, mert fájt, hogy vissza kell térned a valóságba. Rejtsd a kedvenc édességed dobozába, hogy amikor kinyitod jobban kelljen az "elölről újra", mint a glükóz a sejtjeidnek. (megjegyzés: ezzel csak óvatosan; rejtett zsebben tárolandó! Függőséget és elvonási tüneteket okozhat, ami általános levertséggel és időszakos, heves kalandozás iránti szükséglettel járhat.) 
  11. Tablóképek emberekről, akik lehettünk volna, ha nem olyanok vagyunk, amilyenek. (megjegyzés: társítandó egy üvegcsényi szuszpenzióval, amely 2/3 felismerést tartalmaz oldatként, benne 1/3 hála-por őrleménnyel.)
  12. Éhség - nemcsak az almára, hanem - alapvetően a kihívásokra. (megjegyzés: önmagunk megkérdőjelezése semlegesítheti a hatást, késleltetheti a gyógyulást. Együtt ne alkalmazd!)
  13. Kényelmes fekvő pozíció, ha egy túl erős pofon után nem tudunk azonnal felkelni.
  14. Térkép emberekkel, akik hittek bennünk; iránytű, amely segít visszatérni Hozzájuk.
  15. Vitaminok, hogy elkerüljenek minket a károkozók (felelősségvállalás, megbotlás, önazonosság és önmegbecsülés/napi 1 tabletta).
  16. Rekreáció.
  17. Feltétel nélküli szeretet.
  18. Isten.
Én ezt viszem Magammal. Na és Te?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Design: Crystal