Érték


Az egyetlen dolog, amit soha nem fogsz visszakapni az az elvesztegetett idő. Bármikor megélheted a fiatalságod, bármikor találkozhatsz olyan emberekkel, akik gyermekükként szeretnek, bármikor hozhatsz merész és nehéz döntéseket, bármikor lehetsz önzően magányos és támogatóan társasági; de az idő véges. És ami véges, azt köztudottan nem pazaroljuk olyan dolgokra, ami nem épít és boldoggá sem tesz.

6 megjegyzés:

  1. Ha egy dolgot kellene mondanod, amit pótolhatatlannak érzel az életben, mi lenne az? Érezted már valaha azt, hogy megfosztottak ettől a dologtól? Kíváncsi vagyok a történeteitekre!

    VálaszTörlés
  2. Igazat szóltál ebben a pár sorban.
    És válaszolva a feltett kérdésedre, az pedig a szüleim és testvéreim leginkább, bár mondhatnék még egy-két személyt, vagy olyan tevékenységet, ami boldogít... Hál' istennek nem fosztottak meg tőlük. Néha egy-egy vitával kerülünk távol egymástól, ami meg szokott mindig viselni, de aztán rájövök, a vitákra is szükség van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig elszomorít, mikor valaki arról mesél nekem, hogy nem ápol jó kapcsolatot a családtagjaival. Nehéz helyzetekben tanultam meg azt, hogy a testvéremhez, édesanyámhoz bármikor fordulhatok, hiszen ezt jelenti családnak lenni. Azt a talapzatot, ami mindennek az alapja. Emiatt nagyon jó érzés volt ezt olvasni, amit írtál. Ahol pedig több személyiség találkozik, viták mindig lesznek! :) De ahogy mondtad, szükség is van rájuk. A vita nem feltétlenül rossz dolog, főleg, ha megtanul vitatkozni és problémát megoldani az ember, rendesen.

      Törlés
  3. #vwkommentbiztosítás

    ... I mean, I feel called out :"D Mostanában úgy érzem, folyamatosan csak elfecsérlem az időm, és a éegrosszabb, hogy nem is tudnám megmondani, mire is fecsérlem el pontosan. Pedig valószínűleg csak el kéne fogadnom, hogy ez most egy passzív építkezős időszak. Van ilyen.

    Kérdésedre válaszolva: úgy vagyok vele, hogy minden okkal van az életünkben, és van oka annak is, ha távoznia kell. Nyilván a távozáshoz, a veszteséghez egy alapvetően negatív mindsetet szoktunk társítani, de olyan még nem volt, hogy valami ne lett volna. Ha az elvesztegetett időt nem kapjuk vissza biztosan az életben, akkor az élet egyetlen biztos pontja viszont a változás.
    Ezzel nem azt mondom persze, hogy minden pótolható, mert természetesen ez képtelenség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem azt a tábort erősítem sajnos, aki képes hasznosan eltölteni az idejét. Nagyon érdekes, mert én pontosan tudom, hogyan kellene megvalósítanom, de egyszerűen nem megy. A sok türelmetlenkedés után úgy döntöttem, időt adok magamnak, hagyom, hogy teljesen feltöltődjek, züllök kicsit, és gyűjtöm az ötleteket. Persze a bűntudatom rendesen dolgozik ilyenkor, de igyekszem úrrá lenni az érzésen. Ez egy ilyen időszak, ahogy mondtad.

      Én is hiszek abban, hogy minden okkal történik, és szerencsére sikerült egy olyan gondolkodásmódra átállnom, amiben ha valami nem sikerül, rettentő kíváncsi leszek, és nagyon várom, hogyan fognak ezután alakulni a dolgok. Persze először érzékenyen érint, de szeretek elemezni dolgokat, szeretem, ha sok alternatívám van egy szituációra. Ha valami nem jön össze, úgy veszem, hogy túlságosan számítottam a végkimenetelre. Az egyszerűséget, pedig amúgy sem szeretem.

      Törlés

Design: Crystal